Csizi Péter

PécsPécs-Kertváros, Viktória utca 7.1. választókerület
2018 Feb. 11 08:14

Teljesen felújítják a Mecsekoldal fő útjait

Az idei év legnagyobb víziközmű-felújítása indul Pécsett: felvonulnak a kivitelezők a Magaslati, majd a Surányi útra. Ezt a munkát ugyanakkor egy még nagyobb program követi, amelynek végén megújul a Mecsekoldal fő közlekedési tengelye, és egy tehermentesítő új út is épül.


Február 5-én, hétfőn vonulnak fel a kivitelezők a Magaslati útra, majd a hónap közepén a Surányi útra, ezzel egy hatalmas víziközmű-felújítás kezdődik Pécsett. A mintegy 300 millió forintos programban mindkét úton kicserélik az ivóvíz- és szennyvízvezetékeket, összesen 5140 méternyi korszerű vezeték kerül a földbe.

 

A munkák során értelemszerűen elkerülhetetlen lesz az átmeneti forgalomkorlátozás, a szakaszonkénti útlezárás, helyenként a jelzőlámpás irányítás.

 

A TETTYE FORRÁSHÁZ AZ OTT ÉLŐKET TÁJÉKOZTATJA A MUNKÁKRÓL, A TUDNIVALÓKRÓL, DE SOKAN AUTÓZNAK IS ERRE, ŐK SEM ÁRT, HA FELKÉSZÜLNEK A BERUHÁZÁS MIATT VÁLTOZÓ FORGALMI RENDRE.

Márpedig sokan autóznak, hiszen ez az útvonal a Mecsekoldal fő közlekedési tengelye. Nem véletlen, hogy a pécsi városvezetés már régóta tervezte a felújítást, illetve a Mecsekoldal és a belváros közötti jelentős forgalom enyhítését. Aki csak egyszer is autózott reggel vagy délután a környéken, tudja, valóban erős a forgalom. A Mecsekoldalban ugyanis 25 ezren élnek, nem véletlen, hogy gyakoriak a dugók a belváros irányába/irányából.

 

Uniós pénz azonban nem jutott erre a problémára, a város így a kormányhoz fordult, a Miniszterelnökség keretéből több mint 1 milliárd forintot kapott Pécs. Ebből felújítják a Surányi-Angster-Magaslati tengelyt, előtte azonban értelemszerűen kicserélik a közműveket is, hogy a későbbiekben lehetőleg ne kelljen felbontani a friss aszfaltot egy vezetékhiba miatt – ezért indítja el hétfőn a rekonstrukciós programját a Tettye Forrásház. Amint a kivitelező végez, megkezdődik az utak aszfaltozása.


Ezen kívül az egymilliárdos fejlesztés során a Kodály-Petőfi utcai körforgalom egy újabb ággal bővül, innen egy közel 400 méteres szakaszon új út épül a Bálicsi útig, tehát a belváros és a Mecsekoldal között egy további kapcsolat jön létre, ami megosztja a forgalmat, azaz csökkenhetnek a dugók a többi területen.

 

Forrás: pecsma.hu

Csizi Péter

Pécs, Pécs-Kertváros, Viktória utca 7.
  • csizi.peter@fidesz.hu
  • 06-72/510-656
  • 7632 Pécs,
    Pécs-Kertváros, Viktória utca 7.
  • 7621 Pécs,
    Rákóczi út 50.