Csizi Péter

PécsPécs-Kertváros, Viktória utca 7.1. választókerület
2018 Feb. 11 11:08

Suttogó idegenvezetője lett a pécsi állatkertnek

Pénteken bemutatták az állatkert legújabb, ingyenes „idegenvezetőjét” az audio guide-ot. Az ingyenesen letölthető idegenvezető alkalmazást egyszerűen telepíthetjük, segítségével pedig még több információt megtudhatunk az állatokról és magáról az állatkertről is.


Az audio guide alkalmazás kibővíti az állatkert információs tábláin található érdekességeket, ezáltal nemcsak az állatokról, azok élőhelyeiről, hanem különböző természetvédelmi programokról is értesülhetünk. Az applikáció az állatkert főépületébe érve egyszerűen és gyorsan telepíthető az ingyenes wifi hálózatra csatlakozva Android és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre, ezután pedig nem kell mást tennünk, mint végighaladni a kijelölt útvonalon, és az adott pontokon lejátszani magunknak az ismeretterjesztő hanganyagot.

 

Őri László, Pécs alpolgármestere a program bemutatásán kiemelte, a létesítmény megnyitása óta az állatkert és az önkormányzat közös célja, hogy újabb és újabb programokat, fejlesztéseket vigyenek véghez, ezért tartanak nyáron zoopedagógiai és tematikus családi programokat.

 

– Az utóbbi években esztendőről esztendőre egyre többen érkeznek Pécsre külföldről és belföldről egyaránt. Fontos, hogy a látogatók pontos, naprakész információkat kapjanak a látottakról – mondta el Őri László. Hozzátette: a városvezetés célja, hogy Pécs Magyarország leglátogatottabb városai közé tartozzon, ezért minden hasonló fejlesztést támogat az önkormányzat.

 

Siptár Dávid, a zoo ügyvezető igazgatója elmondta, a fejlesztés előnye, hogy mostantól a az információkhoz ingyenesen juthatnak hozzá a látogatók, míg korábban csak azok kaphattak tájékoztatást, akik idegenvezetést igényeltek. Az audio guide-on is használt hanganyag sorrendjének kialakításakor az állatkertben ajánlott látogatói útvonalat vették figyelembe, amelyet az állatkerti térkép és a járófelületen található jelzések segítségével tudnak követni az érdeklődők.

 

– A leginkább költséghatékony és felhasználóbarát megoldást kerestük, így jutottunk el az alkalmazásig, aminek segítésével hasznos, naprakész információval egészülnek ki a kihelyezett információs táblák – avat be Siptár Dávid. Hozzáteszi, hogy a tökéletes élmény elérése érdekében a fő épületben bérelhetünk külső akkumulátort és vásárolhatunk fülhallgatót is, ráadásul a felhasználóknak amiatt sem kell aggódniuk, hogy az alkalmazással letöltött adat sok helyet foglal majd a telefonjukon, hiszen 6 órával a letöltést követően minden adat automatikusan törlődik.

 

Forrás: pecsma.hu

Csizi Péter

Pécs, Pécs-Kertváros, Viktória utca 7.
  • csizi.peter@fidesz.hu
  • 06-72/510-656
  • 7632 Pécs,
    Pécs-Kertváros, Viktória utca 7.
  • 7621 Pécs,
    Rákóczi út 50.